Enkla brownies med kakao

Igår tog jag ut två av mina bästa vänner på deras första runda ute. Vi började med lite dryck och jordgubbar hemma hos mig och drog sedan vidare till Nynäshamn till en studentskiva. Fullt ös medvetslös med roliga människor, goda drinkar och ett härligt dansgolv! 
 
Idag är jag faktiskt inte alls bakis men självklart trött då det blev lite sent. För att pigga upp lite så valde jag att sno ihop lite brownies. De är grymt enkla att göra och funkar alldeles utmärkt då man inte har någon blockchoklad hemma då kakao tar hand om den delen. 
Nej, nu ska jag ta och sätta på någon riktigt bra film, slänga mig i soffan och bara njuta av den här lediga fredagen. Trevlig nationaldag allihopa!!
 
Enkla brownies med kakao(20 st bitar):
  • 100 g hasselnötter(valfritt)
  • 200 g smör
  • 1 1⁄2 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper på en plåt med måtten ca 20x35 cm.

Hacka nötterna(valfritt). Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör ner kakaoblandningen, vaniljsocker, nötter(valfritt) och mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt svalna och skär kakan i rutor och servera gärna med färska jordgubbar och grädde!

 

 

Kommentera här: